Monday, 29 August 2016

CECAIR MANDIAN & SYAMPO BERKHASIAT MARINE ESSENCE BAMBOO SALT

Kepada sesiapa yang cintakan alam semulajadi dan bahan2 semulajadi Aini cadangkan boleh cuba Body Wash dan Shamppo dari Marine Essence. 





Nak tak tahu tak apa Kebaikan Produk Marine Essence Body Wash & Shampoo.
  • Paraben Free
  • Soup Free
  • SLES Free
  • Anti Bacterial
  • Anti Oxidant

Apa itu PARABENS & SLES ????


PARABENS

Parabens adalah kimia yang digunakan sebagai pengawet. Ia digunakan untuk melawan bacteria dan kulat. Hampir semua Parabens digunakan sebagai bahan pengawet adalah buatan manusia dan bukan dari sumber semulajadi. Parabens boleh diserap melalui system kulit, darah dan penghadaman

Antara risiko dan kesan-kesan negative dari Parabens
  • Mempercepatkan proses penuaan kulit
  • Meninngkatkan risiko wanita membangunkan estrogen2 kanser payudara

SLES

SLES (Sodium Lauryl Eter Sulphate) merupakan foaming agent yang membuatkan sabun berbuih. Kebiasaanya dia terdapat di dalam shampoo, sabun dan lain2. Menurut kajian, SLES boleh menyebabkan irritasi kulit, ellergy kulit, dermatitis dan lain2. Namun kesan adalah berbeza bagi setiap orang.

Cuba lihat dan fikir betapa penting kita mengambil berat tentang sesuatu produk yang kita gunakan. Memang lah wangi…packaging cantik tapi kesan terhadap diri kita nanti??? Siapa tahu??? Bila kita akan tau bila kita sakit?? Sekarang bila dah tahu makna PEREBENS dan SLES lagi rasa takut kan???

Nak tau dengan lebih lanjut kelebihan dan kebaikan Produk Marine Essence Body Wash & Shampoo???..... Here you go.....





Memang tak rugi kalau nak try sbb boleh guna oleh seisi keluarga. Lagipun senang nak bawak travel sabun mcm ni..masuk je dlm beg toiletries zass zass siap! Semua org boleh gunaaaa….Bau dia pun memang harum semerbak!!! Sentiasa berbau wangi je sepanjang masa… Kalau nak keterangan lanjut boleh je terus hubungi Aini #0175243234

No comments:

Post a Comment